Poradna Rexhry Takenoko

Autor: | Vloženo: 04.01.2016 000 16:05 | Témata: Poradna Rexhry Takenoko

Pravidla - poradíte prosím?

Ahoj kamarádi, rád bych vás poprosil o radu ohledně pravidel. Tuto hru mám již asi rok a moc se mne líbí. Rádi ji hrajeme, ale přesto nám nejsou moc jasná pravidla - respektivě jsem nikde v pravidlech nenašel jak se řeší určité věci. Proto bych vás rád poprosil o radu jak ta hra hraje, nebo jak se správně hrát má :)

1) Žetony akcí - každý hráč dostane na začátku 2žetony. žetony jsou různé. V návodu další informace nejsou. Na co jsou tyto žetony? Proč tyto žetony jsou různé?

2) Pokud si vytáhnu úkol a zjistím, že je již splněn (ikdyž jsem ho nesplnil já), počítá se úkol jako splněný? Protihráč postaví třeba 4zelené bambusy, V dalším kole hraji já. Vytáhnu si úkol postavit 4zelené bambusy. Počítá se ten úkol jako splněný? Nebo se to nepočítá a ty 4bambusy tam musím postavit já?
A co když postavím 3bambusy a 4bambus postaví protihráč? Úkol se mne přesto počítá?

3) Pokud splním Zahradníkovy úkoly, bambusy na políčku zůstávají a nebo se vrací do krabice? Pokud splním úkol a bambusy na políčku mohou zůstat, mohu tyto bambusy využít na splnění jiného úkolu?

Tyto věci mne nejsou jasné a v návodu nejsou vysvětlené.

Děkuji za pomoc a za vysvětlení.

  • 15. ledna 2016 - Oficiální zástupce obchodu Martinus

    Dobrý den,
    pátrali jsme po odpovědích delší dobu, ale nakonec úspěšně :)

    1) Vzhled žetonů je podružný (ale dle obrázků by měl mít hráč 2 stejné, možná je jiný z různých stran, tím si bohužel nejsme jistí), každý hráč potřebuje dva kulaté žetony na označení dvou akcí, které v průběhu svého tahu zahraje.

    2) Pokud vytáhnu úkol, který je již hotový, dá se hned vyložit mezi hotové. Mezi pokročilými hráči se hraje tak, že pokud někdo vytáhne úkol, který je hotový (rozložení polí, rozložení bambusu), odloží jej bokem a vytáhne si nehotový, ale to je na volbě hráčů. Pro splnění musí nastat daná situace na plánu, nezáleží na tom, kdo to postavil či vypěstoval. Úkol s krmením pandy musí hráč samozřejmě zaplatit ze své zásoby.

    3) Bambusy se z hracího plánu odebírají pouze po pohybu pandou, nikdy jindy.

    Doufáme, že jsme Vám pomohli a přejeme hodně štěstí při hře :)

    Jana Benešová, Martinus.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.